Tamron 18-270 mm VC PZD, obiectiv pentru vacanţă

Nu e nevoie să fii un fotograf profesionist pentru a sesiza nenumăratele momente în care subiectul nu este suficient de luminat, se află la o distanţă prea mare sau autofocusul “poluează” fonic un moment artistic.18-270 mm, tamron, VC PZD Cât e vara de lungă, tot omul se plimbă şi imortalizează cele mai bune momente ce pot fi uşor de adăugat pe reţelele de socializare sau într-un album personal demn de un print veritabil. De curând am făcut cunoştinţă cu Tamron 18-270mm, un obiectiv ideal pentru amatorii de fotografie, dar şi pentru cei care doresc instantanee de succes. Prezintă o montură metalică şi un buton de blocare pentru perioadele de transport, fapt ce promite o siguranţă maximă şi o utilizare lipsită de riscuri. Nu e un obiectiv pretenţios, ci unul silenţios în autofocus, cu perspective îndrăzneţe, chiar şi la 270 mm. Recunosc, imaginea prezintă anumite distorsiuni la 18mm, dar, nu cred că deranjează pe cineva extremităţile, atunci când subiectul se află în centrul atenţiei.  Obiectivul are aproximativ 500 de grame (juma’ de kil’) şi mărimea lui chiar contează. Pentru cei care doresc să facă impresie încă de la primul cadru, Tamron 18-270 mm, îşi arată “forţa”, chiar şi în spaţiile închise, dar luminate natural.

Sistemul PZD

PZD sau Piezo Drive este un motor de focalizare ultrasonic care înlătură sunetele deranjante atunci când este aplicată focalizarea automată AF. Chiar dacă poate părea mai dificilă, este recomandată focalizarea manuală MF, pentru detalii ce nu vor să se piardă într-un cadru strâns, în fotografierea “din mână”.

Sistemul VC

VC este un sistem caracterist obiectivelor Tamron, care ajuta la stabilizarea imaginii şi care, în condiţii de iluminare slabă, oferă imagini clare şi nemişcate. Povestea e frumoasă, dar, dacă stingeţi “lumina”, nici trepiedul nu vă poate fi de ajutor. Opţiunea este utilă mai ales atunci când obiectivul îşi îndeplineşte funcţiile maxime, la 270 mm, iar cerul este acoperit de nori.

De ce să-ţi cumperi un 18-270 mm de la Tamron?

Eu aş recomanda toată gama de obiective Tamron, în primul rând pentru preţul accesibil, dar şi pentru performanţa crescută. Cu 18-270mm, vacanţa nu are limite, iar praful nu ajunge la senzor, asta pentru că utilizatorul nu este nevoit să tot schimbe obiectivele în funcţie de cadru dorit. Şi, poate cea mai importantă caracteristică ce merită luată în considerare, este o garanţie exstinsă până la 5 ani, pentru produsele ce sunt înregistrate pe site-ul oficial.

Poze cu Tamron 18-270 mm VC PZD

F-ul incepe de la 3.5 si ajunge până la 6.3. E adevărat, cu toţii ne dorim o diafragmă cât mai deschisă, însă vacanţa are suficientă lumină pentru peisajele captate de senzor.

Recomandări pentru  Tamron 18-270 mm VC PZD

Parasolarul este inclus chiar şi în oferta celor de la F64, dar trepiedul trebuie achiziţionat cât mai rapid pentru a folosi lumina într-un mod inteligent. În timpul transportării obiectivului, funcţia fizică de blocare (LOCK) trebuie folosită, altfel, din cauza construcţiei, obiectivul se desfăşoară de la sine, atunci când este îndreptat în jos.

comments
Share articol: