Trăim într-o junglă urbană plină de animale!

femeie agresată în autobuz
Această femeie fuma o ţigară electronică în autobuz. Din această cauză, un călător a agresat-o verbal şi fizic.

După episodul de ieri în care o femeie era agresată în autobuz, verbal şi fizic, de un penisionar, multă lume s-a crucit, mulţi bloggeri au scris în spirit civil şi pentru trafic, iar partea feminină s-a evidenţiat prin comentarii împotriva aşa-zisului torţionar pus pe violenţe filmate cu telefonul de un călător, Dan Alecu, care a urcat păţania pe Facebook, iar cei de la Sereniti au preluat-o pe canalul de youtube. Faptul că în cadru apar mai mulţi tineri care n-au nicio treabă cu incidentul, ba mai mult, par a fi din altă poveste, mă face să gândesc că nu ne interesează ce se întâmplă în proximitatea acţiunilor noastre şi că dacă scoate un prost pistolul şi omoară la nimereală, s-ar putea să există vreun prost, de această dată de rang şi mai înalt, care să-şi asculte maneaua în continuare, fără pic de lacrimă sau supărare.

Femeia fuma în autobuz o ţigară electronică

Din ce se înţelege de pe filmare, femeia era uşor alcoolizată şi fuma o ţigară electronică. Ceilalţi călători, deranjaţi de gestul femeii de a fuma în autobuz, au început să comenteze pe marginea acestui eveniment neplăcut care se consuma în autobuz. Un pensionar, poate ceva prea odihnit cu mintea, cu ajutorul publicului, dar mai ales “datorită” educaţiei animalice primite, a început s-o maltrateze pe femeia care voia să fie lăsată în pace.

Scandalul a fost privit de milioane de români (online şi la tv) care au înţeles că pensionarii pot fi sălbatici. Din lipsă de ocupaţie şi pentru că în România orice este posibil, afirm faptul că în mijloacele de transport în comun, atunci când nimeni nu filmează, specimenele produc fapte greu de imaginat. De furtul din buzunare nu mai zic… În Ploieşti (spre exemplu!), există indivizi care te scuipă, te înjură, rup uşile autobuzelor, pipăie femeile în aglomeraţie şi pun presiune asupra celor care sunt ceva mai laşi sau fricoşi din fire, pentru a-i deposeda de haine, telefoane şi bani.

Dacă privim la alţii cum se iau la harţă în autobuz, nimic bun nu se poate întâmpla!

E important să acţionăm şi să nu lăsăm lucrurile să fie în favoarea celor care încalcă legile! Astfel de scenarii merită a fi aspru pedepsite, iar cei care stau în loc, cu durere-n coate, ar face bine să aibă o explicaţie logică pentru o astfel de atitudine.

Chiar vreţi să-i lăsaţi pe nenorociţi să facă legea-n ţara asta?

Şi încă una, înainte de publicare. Ştiu că există cuţitari, indivizi profesionişti în domeniu, care taie tot ce apucă. În speţă e vorba de genţi şi buzunare, dar în caz că ridică cineva tonul, ameninţările şi sângele curg gârlă. Toate autobuzele ar trebui să fie dotate cu camere de supraveghere, iar şoferul ar trebui să aibă la îndemână un buton de panică pentru ca echipajele de intervenţie să fie prezente în cel mai scurt timp la faţa locului. Trăim într-o junglă urbană plină de animale!

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today
comments
Share articol: