Vrei să faci hepatită cu autobuzul din martie 2014?

Am pus un semn de întrebare la sfârsit de titlu, pentru că nu-mi place să dau pe goarnă zvonuri aiurea-n tramvaiele ce vor fi scoase din sistem, până la o nouă infrastructură, din martie 2014. Alţii, care se laudă pe bună dreptate c-au fost primii cu ştirea-n online, bagă titluri suspicioase, gen: “Ploieşti, al doilea oraş din Romania în care se circulă gratuit cu autobuzul” – titlul original a venit în sistem de copy-paste, fără diacritice, de pe MyPloieşti –  ştirea care s-a rupt în share-uri şi a supărat periferia cu buletin de Blejoi, spre exemplu. Partea proastă e că din titlu, ştirea prezintă un adevăr ironic sau o ştire care dezinformează, fiind incompletă şi uşor de interpretat. Vă spun eu! A doua variantă e valabilă şi e  destul de convenabilă în primă fază, pentru statistici şi publicitate. În Ploieşti, în prezentul lui ianuarie 2014, se dau bani pe bilete, 2 lei călătoria. Doar cei “şmecheri” îşi permit luxul de a călători în mod fraudulos, pe sistem de ţigăneală excesivă şi bătaie colectivă, mai ales pe traseul 5, unde fustele-nflorate fac legea! Ce, nu-i adevărat? Data viitoare dau să şi filmez, dar am nevoie de gardă asigurată din banii publici.

Primarul Iulian Bădescu, prezent în emisiunea ” A IV-a putere”, moderată de Marius Visarion, pe postul de televiziune Prahova TV, din data de 14.01.2014, cu difuzare de la ora 21:00,  a furnizat mai multe informaţii cu privire la viitorul şantier ce-şi va face apariţia pe meleagurile oraşului Ploieşti. La mijloc e vorba de o sumă uriaşă de bani ce vine din partea Uniunii Europene (un fel de sponsorizare pentru modernizare), plus o contribuţie din bugetul local (tre’ să dăm şi noi ceva, că doar nu-i pomană de weekend). Discuţiile, destul de clare, au pus în prim plan şi gratuitatea pe mijloacele de transport în comun pentru toţi cetăţenii care au domiciliul în Ploieşti, cu acte în regulă, pentru a facilita traficul rutier pe toată perioada de muncă din mijlocul străzii.

Propunerea primarului Iulian Bădescu de a oferi transport public gratuit pentru toţi ploieştenii, le permite celor dependenţi de maşina personală, să facă o economie substanţială, dacă se va aproba această mişcare, plus o cunoaştere detaliată a denigrării olfactivului, însoţită de-o hepatită de toată frumuseţea! Pensionarii, în loc de pensia municipală, vor primi cu braţele deschise tot mai mulţi indivizi care se vor urca în maşinile TCE, pentru excursii zilnice. Ştirile circulă repede, iar gratuităţile instigă la aglomeraţie! Sper ca autobuzele să vină mai des, altfel conţinutul online negativ despre această gratuitate va predomina şi în mediul offline, acolo unde deja se discută aprins, la o partidă de şah, despre izul electoral.

A, şi încă una pentru MyPloieşti: Cine-i Iulia Bădescu? (vezi poza cu articolul)

Acest articol a fost sponsorizat de-o cafea fără zahăr!

comments
Share articol: