Acesta este un text pentru unul dintre bunii mei prieteni care nu mai răspunde la telefon

Textul este despre prietenul ăla căruia poți să-i spui orice și pe care nu te poți supăra indiferent ce ți-ar spune. Și totuși, prietenul ăsta, într-un moment de rătăcire, nu mai răspunde la telefon. De ce?

Prima dată am crezut ca s-a întâmplat ceva cu acest prieten, mai ales că știam că are ceva probleme de sănătate. Apoi m-am uitat prin conversații să văd dacă nu cumva i-am zis ceva deplasat. Nu am găsit picant.. Dar chiar nimic.

Citește și: M-a întrebat un tânăr, acum câteva zile, cum reușesc să îmi găsesc motivația pentru a face ceea ce fac, zi de zi

M-am gândit că e îndrăgostit și că că-l ține amanta sau iubita între patru pereți. Nici asta nu s-a adeverit. I-am sunat familia în speranța că poate aflu ceva. Nici așa nu am reușit înțeleg care e treaba. Am renunțat la căutări și l-am lăsat să-și facă felul indiferent de explicațiile pe care le-ar avea.

Și nu e un prieten oarecare, ci un om cu vechime în viața mea, un om pe care mi-aș fi dorit să-l cunosc mai devreme ca să facem milioane, deși el spune că nu «face nici doi bani». E mișto omu’!

Genul de prieten cu care bârfești toată România

E genul ăla de prieten cu care împarți și zilele bune și zilele rele. Prietenul ăla pe care îl suni la prima oră pentru că vrei să vezi “care e planul” de pus la bătaie. Prietenul ăla cu care chiar dacă nu te vezi o lună de zile, pentru că minutele sunt nelimitate, stai cu orele cu el în telefon. Genul ăla de persoană căreia chiar îi spui când ai avut o zi proastă sau când efectiv ai întâlnit un prost în viața ta.

Citește și: Am sărit cu parașuta în tandem – experiența care mi-a trezit toate simțurile

Prietenul ăla pe care îl acoperi dacă te sună nevasta, amanta sau orice altă rudă a acestuia . Prietenul ăla care îți dă sfaturi pentru că e mai mare de vârstă și mai trecut prin viață. Omul care îți trântește mucii în fasole pentru că e cazul, dar nu ai cum să te superi pe el pentru că îl înțelegi. Sau te superi, dar îți trece repede.

Nu-l împrumuți cu bani ca să nu-i joace la păcănele

Acel prieten pe care nu îl împrumuți cu bani pentru că vrei să se lase de păcănele, ruletă, loto și alte trăznăi care te falimentează și te lasă fără judecată. Prietenul care și-ar convinge toată familia să-și facă Revolut doar ca să-ți iasă un ban de buzunar pe care, evident, să îl împarți cu el.

Omul care te ascultă și îți face revizia fără să mai treci pe la psiholog pentru că efectiv nu mai ai nevoie.

Să continui. Așadar, un prieten la care nu te-ai gândi vreodată că nu va mai răspunde la telefon decât dacă dă colțul. Și totuși, se pare că se întâmplă. Mi se întâmplă și mă frustrează asta.

Și uite așa a început «să dea focuri slabe»

Cu siguranță l-am supărat eu cu ceva de-a început să «dea focuri slabe». Scriu expresiile astea în ghilimele pentru că îi aparțin și pentru că, cine știe, poate și Google le va indexa bine.

Nu știu cum e la voi, dar mie mi-ar plăcea ca prietenii să fie prieteni până la capăt, indiferent de ce se întâmplă. Indiferent de certuri, discuții, ce spune iubita etc.

Citește și: EXPERIMENT! Nu am mâncat nimic timp de 36 de ore – post negru și intermittent fasting

Pentru cei care pun prietenia pe locul 10 imediat ce apare o nouă iubire în viața lor, am doar o chestie să vă spun: nu sunteți prieteni, ci simpli trecători!

Și cum ar spune un mare om în viață: “Nu cerceta aceste legi că s-ar putea să nu le înțelegi”.

Citește și: Pe studenții de la UPG i-am lăsat fără cea mai mare frică a lor

comments
Share articol: