Crematoriul, o sugestie pentru viitor?

După moartea lui Sergiu Nicolaescu, au început să fie aplicate, la scară largă şi televizată, tot felul de ritualuri specifice unui moment de care cu toţii suntem siguri, încă de când venim pe această lume. La dorinţa acestuia, ca şi tradiţie de familie, regretatul regizor va fi incinerat. Această “mutare” a fost comentată şi pe blog-ul lui Oreste, acel individ care are habar de spiritualitate.flacarile iadului După spusele acestuia, trupul nu mai este important după moarte, iar incinerarea este doar o alegere, în funcţie de datinile locale.

Cimitirul ar putea avea de pierdut din această promovare fastuoasă a crematoriului. O astfel de intenţie ar putea să influenţeze şi alte energii ce stau la coadă. Cu toţii suntem în aşteptare…

Groparul rămâne fără loc de muncă, iar aurul nu se mai îngroapă, ci se amanetează, că sunt vremuri grele. Deşi nu sunt specificate comentarii la adresa unor astfel de practici “călduroase”, creştinii ar putea adăuga ceva observaţii. Focul care arde trupul neînsufleţit, ar putea să se reprezinte, conform unor reguli nescrise, porţile Iadului. Urmează o perioadă prosperă a instalaţiilor ce ard cadavrele. Cine miroase cererea, ar putea să investească şi să prindă “grosul”. Nu este o exagerare a acestui context, ci un pont pe care, în mod urgent, trebuie ca cineva să-l folosească. Serviciile funerare au pachete avantajoase (nu-mi vine să cred că scriu asta) şi pot satisface şi cele mai exigente dorinţe.

comments

9 comments On Crematoriul, o sugestie pentru viitor?

 • Si eu am fost la un pas de a scrie despre asta, dar m-am oprit pentru ca am zis ca nu voi mai scrie de morti, indiferent de cat de mari au fost acestia…
  Eu nu inteleg de ce lumea discuta despre lucrurile de care familia ar trebui sa aiba grija. Daca ei au hotarat asta, ce drept avem noi sa intram in viata lor si sa ne dam cu parerea?!
  Oare daca un om de rand alegea sa fie incinerat interesa pe cineva?!
  Foamea asta de rating!!!!!!

  • Omul de rând nu reprezintă influenţă pentru masele de oameni. Un om de succes, cum a fost Sergiu Nicolaescu, poate transmite un mesaj în rândul curioşilor, chiar şi după moarte, cu ajutorul familiei. Stai să vezi noile bârfe! Cameramanii de prin Bucureşti să stea pe faza. Se plătesc bine şi flăcările de la incinerare, dar şi cenuşa de după – 5000 de euro am înţeles ca ar licita un idiot paionat de prafuri fine. Nu sunt în căutare de senzaţional, dar urmăresc piaţa!

 • De fapt, ar fi util sa-ti donezi corpul pentru Medicina. Cam spre asta ne orientam probabil…

  • După ce creierii lui Eminescu au stat la soare, pe pervaz, nu cred că “medicina” mai poate comenta!

 • Ce mai conteaza ?
  Ingropat crestineste, incinerat.. oricum nu o sa mai existi..

 • Ar trebui să se ia în considerare şi cazurile de moarte clinică – sunt multe astfel de “întâmplări”, iar “deznodământul” vine la 5-6 zile de la deces. Arzi în flăcări sau mai speri?

 • N-ai văzut ce spun acum ?? Cică Sergiu Nicolaescu nu s-ar fi aflat defapt in camera aceea de ardere deoarece nu a ieșit fum…

 • Speculaţii sunt întotdeauna. Nu se poate altfel. Ca să mănânce o pâine, jurnaliştii second hand trebuie să bage râcă între oameni şi să provoace un adevărat scandal. Un astfel de eveniment nu se poate termina de pe o zi pe alta, ci are nevoie de noi informaţii cu referire la văduva lui Sergiu Nicolaescu şi la presupusul fiu nelegitim. Circul continuă şi prinde o audienţă colosală. Lumea se plictisise de Oana Zăvoranu, iar moartea regizorului e o ştire proaspătă ce merită sare şi piper. Mai nou, înmormântările sunt transmise live, iar mortul poate primi, în exclusivitate, un prim plan de toată frumuseţea. Am văzut că răposatul nu a avut coşciugul deschis, iar presa a avut voie să filmeze, discret, mici cadre de la eveniment. A murit şi o ştiristă de la OTV! Chiar ne interesează? Televiziunea nu mai are ce să ofere şi acoperă adevăratele ştiri – fie ele pozitive sau negative! Camera de ardere este o investiţie de ultimă generaţie, clasându-se pe primul loc în sud-estul Europei ca şi tehnologie. Vizibilitatea redusă a unor fapte aduce, după cum se ştie, poveşti pentru pensionarii ce stau şi vizionează programele DD până după cântatul cocoşului.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer