Cum a fost #phblogmeet ianuarie 2013

Pentru că programul mi-a permis, am ajuns şi la întâlnirea (prima pe acest an) cu bloggerii din Prahova (cei mai mulţi din Ploieşti). Au fost câţiva indivizi şocaţi de prezenţa mea, în condiţiile în care la ora respectivă rula emisiunea “generaţia lui John”  live –  ceea ce nu s-a ştiut e că, din motive tehnice, a fost programată o reluare. Mai mult timp pentru mine şi pentru o discuţie, faţă-n faţă, cu cei care işi rup tastatura pentru a crea conţinut de calitate.

Am văzut feţe noi şi am discutat, încontinuu, cu Rareş Fogaş – un tânăr dornic de lectură şi creativ prin simpla sa trăire + volumul de poezii “Măscăricii rămân” care s-a vândut ca pâinea caldă (urmează o retipărire a muncii). Pe Cojo (vroiam să-i dau link către postarea despre blogmeet, dar a dispărut!!!??) l-am lăudat pentru recenzia făcută în urma experienţei avute la Ioana Hotels (net-ul în cameră se plăteşte). Waven (ueivăn) a fost “mâna mea dreaptă” şi mi-a asigurat conversaţii scurte, dar nu inutile. Devhell (plin de tehnologie), mi-a pus în faţă un concurs pe care, evident, nu l-am câştigat. Cătălin Cristache a avut ceva reţineri în a deschide, chiar şi o scurtă conversaţie cu mine -atât de aproape şi totuşi atât de departe.perspectiva Adrian a ştiu cum să-şi dozeze discuţiile şi s-a plimbat de pe un scaun pe altul, ca să ne arate câtă energie are, chiar dacă venise direct de la muncă  – dă vina pe KFC! Am înţeles că Jorje face bani din ce scrierile sale online. Toma Alin a pasat o sticlă de vin, venită din partea lui Chinezu (asta din ce am înţeles eu), însă plăcerea “beuturii” a fost drastic penalizată de către un ospătar supărat că nu-i facem consumaţie şi că se aduce lichid alcoolic din exterior. Silviu evoluează pe zi ce trece, iar asta am putut observa destul de uşor în atitudinea pe care a afişat-o. Urzeală (bă, mai scrie şi tu pe blog, că te-ai înroşit de la atâta tăcere), carismatic şi plin de viaţă, a legat conexiuni în offline şi a ales să stea în capul mesei, pentru a nu pierde vreo bârfă sau vreun posibil fan al galeriei Asesoft Ploieşti. Saramon şi-a făcut apariţia în “scenă” cu mici întârzieri pe care şi le-a anunţat şi pe twitter – l-am “corupt” în viitorul proiect Ploieşti – Braşov, care va avea loc prin martie-aprilie, în funcţie de cum bate “vântul” din direcţia sponsorilor. La final l-am păstrat pe 3ditorial, un blogger care scrie după cum are chef, nu pentru că vrea să câştige bani din blog – părerile sunt împărţite, iar dacă frigiderul lui este plin, atunci chiar n-are de ce să-şi bată capul prea tare cu astfel de nimicuri importante.

Ar fi dat bine şi Haotik la această întâlnire. Presupusele strategii alese de acesta pentru promovare şi notorietate, precum şi nevinovatele cuvinte aruncate ca la grădiniţă între anumiţi “tâlhari”, ne descompun uşor şi sigur, o comunitate cu perspective pozitive.

Întâlnirea a avut loc la Restaurant Giulia din Păltiniş, o fostă pizzerie, ajunsă în culmea succesului. Aşezarea meselor, muzica de pe fundal, precum şi fumul de ţigară, m-au făcut să înţeleg că această întâlnire a fost una legată de petrecerea timpului liber într-un cadru “blogăresc”. Nu am ce să reproşez în legătură cu această iniţiativă, dar îmi doresc ca pe viitor să ne întâlnim la o masă rotundă, în linişte şi să punem oraşul/judeţul/ţara la cale!

 

P.S. Kriogen, liderul blogosferei, de ce nu a fost prezent? Sper că e bine şi că nu a renunţat la a mai scrie în online. Încă îşi mai caută o temă pentru blog?

P.S.S (îmi doream să am şi d-ăsta) La rugăminţile unor bloggeri (le păstrez anonimatul), arta fotografică obţinută cu ajutorul unui DSLR nu va putea fi expusă!

comments
Share articol: