Asta spun tinerii că se întâmplă, pe bune, în școlile din Prahova – INFOGRAFIC

campanie educație prahova

Imaginea sistemului educațional

Favoritisme educaționale, profesori care nu-și fac datoria la catedră, școli unde nu se face carte, tineri care se discriminează în funcție de situația materială, profesori care-și obligă elevii să facă pregătire pentru o notă mai mare, violențe verbale și psihice în timpului orelor și incapacitatea elevilor de a gestiona volumul imens de informație de la clasă  – aceasta este imaginea studiului la care au luat parte sute de tineri dornici să se facă auziți și să spună ce cred ei despre sistemul educațional românesc.

Rezultatele campaniei

400 de tineri și-au făcut timp pentru a completa formularul campaniei “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”, în perioada 31/07/2017 – 11/09/2017, iar rezultatele au fost analizate, anonimizate și transformate într-un infografic menit să transmită un semnal de alarmă până la minister, acolo unde se pot lua decizii serioase în dezvoltarea durabilă și corectă a tuturor instituțiilor școlare.

Infograficul campaniei

Dacă 400 de tineri din Prahova, majoritatea din Ploiești, spun că ceva nu e bine în învățământ, e clar că trebuie luate decizii serioase pentru îmbunătățirea educației.

Infograficul îl găsiți pe site-ul emisiunii și tot acolo puteți vedea detalii despre fiecare școală din care tinerii au completat formularul.

Propagați și schimbați

Mă bucur să vă anunț că acest proiect poate fi considerat un studiu, iar cei care vor să utilizeze rezultatele în mod pozitiv, au șansa să facă schimbări radical-constructive. Avem începutul!

Părinți, elevi, profesori și oameni ai binelui, vă rog să propagați această informație pe toate canalele de comunicare. Doar așa avem o șansă în plus la educație și viitor în România!

comments
Share articol: