Mi-aduc aminte că Cezar Ouatu a apărut de nicăieri. Nimeni nu ştia nimic despre calităţile lui vocale şi nici pe la radio nu-l difuzase cineva. Era The VOICE doar pe parcela lui!
Totuşi, România l-a votat pe Cezar şi la trimis la Eurovision în anul 2013. Era atât de bun pe muzica lui că ăştia de prin radiourile româneşti făceau mişto de el. De fapt, ăştia de la radio erau proşti cu diplomă.
În lipsă de informare, unii chiar au crezut că omul (Cezar) e castrat sau gay sau orice altă variantă. Şi chiar dacă era gay, tot nu conta. S-a prezentat wow la #eurovision şi totuşi a venit cu rochia între picioare. Admir faptul că a avut forţa necesară să rămână cu fruntea sus. Anul acesta a făcut parte din juriul Eurovision România.
Trăistariu a rămas la Tornero
Dacă Trăistariu nu devenea clovn pe Facebook şi rămânea cu perechile de chiloţi prin sertare, probabil că Paradisio ar fi fost aproape la fel de apreciată ca Tornero. La 10 ani distanţă, omul pierde şi din cauza maimuţărelii care o vreme i-a făcut bine.
Nici urmă de Carla’s Dreams la Eurovision
Pentru deliciul publicului comercial, ar fi fost interesant un feat. între Moculescu şi Carla’s Dreams, doar că probabil era prea puţin pentru moldoveanul idolatrizat la fiecare pas. Carla’s Dreams n-a fost la Eurovision şi nici nu cred că avea în plan o ispravă ca asta.
INNA ar fi primit sms şi de la Vandame
Acum, la finala Eurovision 2016 România, aproximativ 20.000 de sms-uri au decis cine merge mai departe să ne reprezinte la Stockholm. 20 k de voturi??? Astea’s cifrele reale? Pe bune? Cred că INNA primeşte 100k de like-uri la o poză făcută la plesneală, dimineaţa, când face vocalize hot. Ce-i drept nu tot românul şi-a permis sms-uri cu bani. 1 vot a fost egal cu un sms în valoare 1€ + TVA. Bani frumoşi în zilele noastre. Bani buni pentru extraopţiuni. Bani!
Deşi TVR-ul a ţinut morţiş să explice că voturile sunt la vedere şi e prima dată când publicul este lăsat să decidă cine îşi face bagajele şi pleacă în Suedia, taxarea suplimentară a sms-ului a spus tot. Nu, chiar nu am votat. Mi se pare o idioţenie totală! Suficient că achit taxă pentru tv şi radio.
Voturi moca când primim?
Sunt sigur că există zeci de soluţii concrete şi transparente care ar putea ajuta la votarea trupei preferate în mod gratuit, indiferent de concurs. Tot omul are un telefon. Tot omul are internet. De ce nu a existat o aplicaţie pe care omul să şi-o instaleze pentru a-şi spune părerea?
Altfel ar fi stat cifrele în cazul unui vot absolut gratuit, dar probabil încă se mai mănâncă o pâine din sms-urile astea. Multă pâine! Plus că sunt mai multe interese la mijloc. Noi, ăştia de pe canapea, n-avem voie să le stricăm planurile celor care încă mai fac jocurile.
Tragedia din #Colectiv continuă să motiveze
Pe fondul tragediei petrecute în clubul Colectiv în 2015, telespectatorii au votat momentul lui Ovidiu Anton, moment care vorbeşte despre lupta pe care trebuie să o purtăm pentru dreptate. Piesa e bună, deşi eu n-aş fi trimis-o la Eurovision. Care eu? Eu, un oarecare, fără studii de specialitate, dar cu urechile ciulite. Piesa e mai potrivită pentru a fi imn naţional, decât pentru a fi votată la nivel internaţional.
Partea bună e că anul acesta ne prezentăm pe scena de la Stockholm cu simbolistica în traistă, cu lacrimi în ochi, cu motiv de dreptate, cu decibeli în timpane, cu versuri care nu tac şi cu o putere orbească care ne-ar putea ajuta să sensibilizăm fiecare ţară care participă la Eurovision.
Câştigător Eurovision 2016 România – Ovidiu Anton – „Moment of silence”